OM OSS

049A2150_2
OM PAULA

Efter att ha arbetat som Montessorilärare i 25 år bestämde jag mig för att göra min hobby till yrke. Jag har alltid älskat att måla och skapa så det är en glädje att få arbeta med det som är min stora passion.

Atelje 19 grundades 2004 då ateljén byggdes upp i anslutning till min bostad i form av ett vinterbonat växthus, vilket ger ett mycket vackert ljus att arbeta i. Målarskolan har sedan dess varit mycket omtyckt bland eleverna och antalet kurser har successivt utökats.

Jag reser regelbundet till Florens för att få inspiration till nya ideér och tekniker och jag jobbar enbart med olja.

UNDERVISNING

I den egna verksamheten Ateljé 19 har jag skapat en pedagogisk verksamhet som är byggd på Montessoripedagogiken där elevens intresse får styra undervisningen.

Eleverna lär sig hantera färg och pensel samt olika tekniker samtidigt som målningen växer fram. Eftersom jag är Montessoriutbildad var det självklart att använda den pedagogiken i kursverksamheten.

Erfarenheten att jobba med barn i åldrarna 8-16 år har också varit till stor nytta i barn och ungdomsgrupperna.

Inlärningen är individanpassad och bygger på att deltagarna själva får välja sitt motiv och får sedan hjälp under arbetets gång. Ledstjärnan är att ta fram glädjen I att skapa och därför är det viktigt att låta eleven själv komma fram med sina ideér.